Startbijeenkomst Warmteplan voor Berkum – 11 juli 2024

Berkum is één van de landelijke proeftuinen aardgasvrije wijken. Het doel van de proeftuin is dat alle woningen in de wijk in 2028 aardgasvrij ready zijn. In oktober vorig jaar kozen bewoners tijdens de wijkraadpleging voor een hybride wijkenergiesysteem en duurzaam gas als alternatief voor het gebruik van aardgas.

Om te bepalen hoe we met elkaar dit doel gaan halen, wordt met alle gebouweigenaren uit de wijk een Warmteplan opgesteld. Het Warmteplan beschrijft de stappen die nodig zijn om woningen, bedrijven en maatschappelijke gebouwen in de wijk aardgasvrij te verwarmen. De gemeente Zwolle gaat samen met Berkum Energieneutraal (BEN), bewoners uit de wijk, woningcorporaties DeltaWonen en SWZ, Enexis, de Milieuraad, de winkeliersvereniging OCB, zorginstelling Vereen en leden van de klankbordgroep aan de slag met het opstellen van het Warmteplan. De startbijeenkomst hiervoor vond 11 juli 2024 plaats in de BEN ruimte van de Weijenbelt aan de Campherbeeklaan. Hylke Hekkenberg – adviseur energie – van de gemeente Zwolle gaf een presentatie over de inhoud van het Warmteplan, de aanpak en de tijdslijn. Er werd ook gediscussieerd over belangrijke onderwerpen zoals financiële plannen, innovaties en communicatie. Een waardevolle bijeenkomst!

Lees hier het verslag.

De projectgroep komt na de zomervakantie weer bijeen om verder te werken aan het Warmteplan. Bewoners die willen meedenken kunnen zich aanmelden via Roelof.Mighelsen@berkumenergieneutraal.nl. De voortgang zal worden gemeld in de Berkumer en op de website van Berkum Energieneutraal. Kijk op Homepage – Berkum Energieneutraal

©  Berkum Energieneutraal